Followers

Google+ Followers

Wednesday, June 18, 2014

Short update

Minggu ni persekolahan baru bermula tuk semester 2. Buka- buka sekolah dah mula training tuk sukan tahunan. Sukannya minggu depan 26hb tak ke haru dibuatnya tu. Seminggu je trainingnye. Bajet bebudak ala-ala atlet gitu yang stamina dah cukup dah tu. Tahun ni buat pertama kalinya aku jadi pengolong ketua rumah sukan tuk sidang petang. Bertahun aku selalu diberikan tugas ajar budak kawad tahun ni aku tukar angin latih budak tuk acara padang. Sesekali tukar angin tak salah kan.

Tu kisah sukan sekolah.

Hari sabtu ni pula kami ada sambutan hari guru peringkat sekolah. Hah gelak...gelak...tau la dah sebulan berlalu tapi takpa. Yang penting ada sambutan dan bila ada sambutan mesti ada makan-makan kan. Part makan tu yang best. Tak sabar okeh. Tema tahun ni Back to school tapi ntah la ada tak yang nak pakai baju sekolah nanti ni. Sebab dengar ada yang tak nak ikut tema. Emmm tak faham la. Apapun kita tunggu hari kejadian ye.

K la sekian update saya.

Monday, June 16, 2014

Rezeki

Terharu. Sedih. Gembira. Macam-macam perasaan ada time ni. Apapun sujud syukur sebab aku rasa hari ni hari bertuah aku kot. Sebelum gi keja dari keja dari ketua bidang aku suruh jumpa dia bila dah sampai. Berdebar-debar. Fikiran melayang mungkin akak aku ni nak bagi keja tuk peningkatan akdemik kot. Sekali jumpa dia hulur kain pasang...bukan kain biasa tau. Kain sutera siap ada batu lagi. weehooooo....tu tanda dia hargai jasa kami yang bekerja time cuti sekolah aritu. Ala small matter je tu kak. Lagipun cuti tak buat apa pun so kelas tambahan ni tak bagi masalah.

Ok setel pasal kain tu.

Hari pertama sekolah so agak pening sikit. Bukan pening apa tapi biasa la even budak pun kalau dah cuti lama-lama nak tarik minat dia tu kita pun macam nak berchenta. The same goes to myself. Masa rehat tengah santai kat meja keja tetiba ada sorang akak ni (kawan keja)  hulur plastik kat aku.

Blur.

Bila buka...ya ampun Oat Choco rupanya. Dah la sebelum tu amik sebungkus dari kawan yang letak bendalah tu kat atas meja dia, ni ada plak yang gi hulur. Ooo...indahnya dunia. Tu belum lagi semalam ke Instar sebab nak beli oat choco tapi bila sampai sana habis. Takda stok. Kecewa tak payah cakap la. Terus beli snek lain tuk sedapkan hati.

Bila dekat nak balik sorang lagi akak hulur kacang masin Malaysia Airline. Yippiiieeeeee....macam kanak-kanak dah aku rasa. Terus rasa murahnya rezeki aku hari ni. Walaupun bukan dalam bentuk wang tapi aku tetap bersyukur. Bukan senang nak dapat perasaan macam ni.


Sedih weh sedih. Betul kata orang memang rezeki setiap di antara kita tak sama. Bila dapat macam ni kita kena lah bersyukur dan berterima kasih. Terima kasih kakak-kakak ku.

Serius aku tak pernah dapat rezeki yang bertalu-talu macam harini. Satu per satu datang tanpa diduga. Rasa macam nak nangis pun ada.

4 hari yang lepas aku ada dapat juga sepasang kain dari kawan yang baru balik dari KL. Terima kasih kawan. Nampak gayanya total kain pasang aku yang belum berjahit dah bertambah ke 5 pasang. Tukang jahit aku tak balik lagi dari KL camana nih. Agak-agak berapa lama lagi kain ni kena perap kat dalam bilik aku?


Ya Tuhan aku mohon biarlah aku sentiasa dimurahkan rezeki dan berilah semoga aku juga  sentiasa ringan tangan untuk memberikan rezeki kepada orang yang memerlukan.

Tuesday, June 10, 2014

Eva Madeline's 1 year birthday

29mei aritu genapla setahun umur anak sepupu aku. Kebetulan time tu kami di Sugut so boleh celebrate sekali. Sepupu dah bajet nak buat ala kadar tapi memandangkan ada seekor kambing yang ditumbangkan maka haruslah panggil sekali dengan rakyat jelata sekalian.

Duduk di estet so banyak sikit tenaga manusia yang boleh dikerah. So aku just bantu sumbangkan angin dalam badan tuk tiup belon. Walaupun aku fobia tengok belon pecah tapi mana boleh kalah dengan budak kecik yang selamba tapir tiup belon besar-besar. Jadi harus aku kontrol cute time tu.hehehe...

Majlis mula malam. Ramai juga budak-budak yang hadir, memang meriah la. Kek siap ada 2 biji 1 kami bawa dari Tawau dan 1 kali sepupu order dari Sandakan. Tahan juga semalaman kek tu dalam freezer. Rasa tetap power especially yang kami bawa dari Tawau tu.

Jom layan menu hari jadi tu.


 

 







Ni kek yang kami bawa all the way from Tawau...Chocolate Yam ordered from Estrella's Homemade Cafe.Rasa memang superb...kalau tak caya try makan tengok. Sedap tak sedapnya. Tapi yang paling aku tak boleh terima tu nama kat atas kek tu hah nampak tak nampak tak entah dari mana tah datang nama Emilia tu konpius jap mak birthday girl. Aunty Eva boleh tak tau nama anak buah sendiri. hantuk kepala kat dinding.


Ce tengok birthday girl tu. Sabar jak la. Budak ni pesen yang cepat rimas lagi-lagi kalau panas hah amekaw. Kena lagi pakai baju camtu makin jadi la pe'el dia. Nasib baik kek ada 2 jadi abang nak interframe pun takpe kalau tak ntah sapa yang birthday pun tak tau. Belum potong pun abang dah calit cream yam tu.

Hye my name is EVA MADELINE and i am 1 year old. kan cute macam ni adik. Mood tengah ok senang la nak nampak dia senyum. Tu belum ko acah dia suruh dia buat muka jelek terus dia mimik muka jelek tu.

Dulu masa budak ni lahir mata sepet kitorang yang bingung apsal mata macam cina ni. Ikut belah bapak dia kot orang Rungus. Bila dah besar hah habis luas bukaan mata tu.