Followers

Google+ Followers

Tuesday, July 3, 2012

Trip to KUNDASANG Part 2

Celik celik mata terus tersenyum sorang diri...yeahhhh...hari kedua merupakan hari yang ditunggu tunggu. Bersihkan diri dan bersiap tuk gerakan seterusnya.homestay yang di sewa memang tempat yang strategik...keluar jak terus nampak ni...
view dari homestay
Desa Cattle Dairy Farm *bukan kat NZ okeh*
Sabah Tea
Tagal, Kg Luanti Baru
Sedap tak kaki saya wahai ikan-ikan sekalian?
steady bah
suke sangat cik abang ni dapat pegang ikan *wink*
 entrance

 Akhirnya sampai juga ke Rumah Terbalik ni yang terletak di Kg Telibong, Tamparuli
Percaya kan rumah terbalik okeh

Bukan rumah jak yang terbalik...kereta pun terbalik.yehaaa

Balik dari Tamparuli, dalam keadaan hujan terus percut ke sini semula.semuanya gara-gara nak melihat aktiviti perah susu lembu yang dilakukan pada waktu petang.



Kesian engkau lembu dibiarkan mandi hujan

nampak tak susu dalam balang tu?

Segar dari ladang

Percaya tak aktiviti ni semua kami jalankan dalam masa 1 hari.Walaupun letih tapi amat berpuas hati.satu percutian yang menyeronokan.to my driver, thanks a lot coz sudi bawa saya ke sini.lain kali kita pergi lagi k.

#Kepada mereka yang teringin datang ke Sabah, sememangnya saya amat mengesyorkan agar anda dapat singgah ke Kundasang.Satu kawasan yang mempunyai banyak tempat yang boleh dilawati.Amat sesuai tuk mereka yang suka ke kawasan sejuk. Banyak homestay yang murah, cantik n selesa.

Antara tempat yang patut dilawati di Kundasang:
  • Desa Cattle Farm
  • Sabah Tea
  • Tagal Sg Moroli, Kg Luanti Baru
  • Air Panas Poring & Canopy walk
  • Kundasang Memorial War
  • Kawasan kaki Gunung Kinabalu, Mesilou