Followers

Google+ Followers

Sunday, August 12, 2012

Berbuka Puasa - Cafe @7

Hello..
Cepatnya masa berlalu dan only a few days umat Islam akan menyambut raya kan. Jalan raya pun semakin jammed. Orang ramai sibuk membeli belah tuk last minute punya preaparation.

Jumaat lepas saya bersama 3 orang colleague sempat berbuka puasa bersama *walaupun saya non muslim* di sebuah hotel terkemuka di Tawau...well where is it??? Yes..Promenade Hotel of course. Planning dah dibuat 2 weeks before and from 8 persons last last jadi 4 orang jew...kelakar kan. tak lawak pun.

So lepas waktu kerja masing masing bawa kereta sendiri menuju ke destinasi. Bersua then naik lif menuju ke tingkat Tujuh di mana terletaknya Cafe @7. at first kitorang tempah seat kat area dalam, tapi oleh sebab dah full so kitorang kena duduk kat open space a.k.a smoking area. Best juga duduk di sini...nampak view yang cantek.ye la bila malam nampak lampu neon kan.

Sampai sampai letak beg then terus beratur tuk amik makanan.ye la lagi bebebrapa minit nak berbuka. Apapun yang wajib adalah minuman...dahaga gila kan. Azan berkumandang terus je kitorang melantak makanan yg beraneka jenis.Serious memang sedap dan rasa berbaloi dengan pakej Ramadan Buffet Rm 55 not include tax lg tu.


Nasi putih+daging rendang+butter prawn+labu masak lemak
 Rojak buah
Chicken salad+daging dendeng+telur+sausage salad
ulaman+sambal
Dessert = mouth watering

bukan Baskin Robbins
ABC

Bubur udang
dapur untuk membuat tepanyaki...just next to our seat.
Tepanyaki. First time makan...agak masin sedikit.tak tau plak klu rasa dia memang tu.
kami


 Overall, saya berpuas hati dengan makanan yang dihidangkan bersesuaian dengan harga nya.bagi mereka yang mencari cari tempat tuk berbuka saya cadangkan boleh ke hotel ini.