Followers

Google+ Followers

Monday, December 26, 2011

Jingle Bell

Jingle bell jingle bell
Jingle all the way

Letih dan hepi semalam seharian layan tetamu dan relatives seharian.syukur ada masterchef jemputan iaitu kak sepupu aku.kakak ni memang tukang masak pro gua gitau sama lu.

Tetamu datang dan pergi sehingga la jam 12 tengah malam.hasilnya hari ni mata kuyu dek tak cukup tido.

Hari ni turn family dari Semporna (dad's side) nak bertandang pulak.dengar kabar sebuah bas nak mari.tunggu dan lihat aje la.

Merry Christmas y'all


Published with Blogger-droid v2.0.1

Monday, December 19, 2011

Yjogjakarta Part #3

Hello

Tiba la kita di entry yang last.huh.tak tau nak crita pa lagi.jom layan picca di bawah.kali ni saya sempat ke Candi Borobudur, Prambanan, Mendut dan Jl. Ngasem tuk beli kain batik, pusat bandar Jogja tengok dari dalam keta dan ke Stasiun Tugu Yjogjakarta

Sebelum bergerak ronda ronda kota Jogja kitorang terpaksa cek in kat hotel lain.bukan apa dah 2 malam di hotel yang sama rasa bosan.so pa lagi cek in sini la.best juga coz ada WiFi.asyik benda ni jak yang ku puja.naive.


S-CHOTT Hotel

it's juz behind me

Candi Borobudur

Finally, i'm here

Candi Mendut

Beli batik di sini.memang terbaik.BERKUALITAS.

ronda kota Jogja


rasa teruja melihat tempat main anak anak kecil

memanjakan diri.WAJIB.

massage time

rantai yang beraneka fesyen

tas yang bisa dapat murah kalau pandai tawar

lawakan brooch ni






sempat meninjau ke dalam stesen keretapi

ole-ole dari Kota Kraton

# Sampai Prambanan tak jadi masuk kerna udah capek.ngeliat dari jauh aja. :(

Friday, December 16, 2011

Yjogjakarta Part #2

Hello

Arini sambung part #2 plak.actually jogja ni dikenali dengan nama Daerah Istimewa Yjogjakarta (DIY).peliks kan.aku pun tak tau napa.tapi certain part kawasan dia termasuk dalam Jawa Tengah (Jateng).apa apa la.

Ok nak cerita apa yang saya lakukan.tak banyak perkara pun yang dilakukan.oleh kerana stay dekat Jl. Malioboro jadi setiap hari celik celik mata terus ke sana.rasanya para penjual kaki lima pun dah boleh ingat muka aku ni.apa taknya dari pagi sampai malam muka ni jak yang lalu depan kedai diorang sibuk tanya harga dan minta diskaun.last last tak beli.sakit hati para penjual dibuat oleh aku ni.so layan picca yang sempat diambil.



Ni semua terletak di Jl Malioboro.memang happenning sampai ke malam.




Mal Malioboro



Legian Garden Restaurant

Our lunch

Nite view @ Malioboro Street

Dinner @ Kafe Anjana

# Hari hari ukur jalan tapi still tak dapat bacaan yang tepat.

Thursday, December 15, 2011

Yjogjakarta Part #1

Hello

Korang semua dah tau kan yang cuti baru baru ni saya pergi travel oversea gitu.percutian selama 5D4N bermula dari 27nov-1dec memang sangat awesome.tak rugi saya pilih destinasi percutian kali ni.entry sebelum ni korang da lihat time saya d LCCT Kuala Lumpur so tuk entry kali ni akan menceritakan sepanjang berada d sana sana sana....

Tepat kul 9.00 pagi waktu Indonesia aku telah selamat melekatkan tapak kaki di Bandara Adisucipto, Yjogjakarta.airport kecil je walaupun taraf antarabangsa.ok juga la besar besar nak watpe kan.sampai je kena Q tuk visa dekat 20min juga.lepas tu time nak keluarga dari terminal ternampak kaunter hotel and transportation reservation.terus terang cakap selama melancong ni memang tak pernah book hotel siap siap.main terjah je so kali ni aku g kaunter tu dan cari hotel yang berkenaan di hati dan YES...i choose this hotel.

Abadi Hotel Jogja

Sampai terus check in dan masuk bilik.terlentang.fuh...rasa lega semalaman asyik duduk dan tido tak lena tunggu flight pagi ni.nyamannya.hotel ni not bad gak as dia ada WIFI.sesuai tuk wanita yang rajin on9 macam aku.sibuk berfesbuk.




Niat hati nak rehat jap rupa rupanya terbabas sampai tertido.krooohh...krooohh.letih gamaknya aku ni.dekat 3 jam tido aku terbangun sebab perut dah menjerit minta sesuap nasi.selepas bersihkan diri terus bergerak ke kawasan yang berdekatan.sebenarnya hotel yang aku duduk ni betul betul berhadapan dengan StasiunKeretapi Jogjakarta dan terletak di Pasar Kembang berjiran dengan Jalan Malioboro.korang tau tak Malioboro.try search kat pacik google pasti ada jawapannya di situ.



Gado Gado *menu pertama sampai ke Jogja*

Dinner *makan di kedai Lesehan tepi jalan

bungkus jagung dan kacang tuk supper

Jalan di sekitar Jalan Malioboro

Sekian tuk entry kali ni.tunggu next entry tuk crita selanjutnya.btw, Jogja memang kota yang besar dan best.

Wednesday, December 14, 2011

SCHOOL HOLIDAY





Cuti sekolah hujung tahun kali ni pastinya aku ada agenda yang tersendiri.seperti biasa bila tiba cuti hati pasti bergelodak dan tapak kaki gatal nak berjalan.haish memang tak boleh duk diam.ke masa mak mengandung aku mak pun suka berjalan ni.konpius aku jadinya.

Korang agak agak kali ni aku gi mana ek???ce teka ce teka.tapi takde hadiah la.sori...

Dari picca kat atas pun korang da boleh agak aku gi mana kan.


Published with Blogger-droid v2.0.1