Followers

Google+ Followers

Saturday, June 23, 2012

Trip to KUNDASANG Part 1

Kalau sebut Kundasang mesti terbayang-bayang kabus, udara yang sejuk dan gunung Kinabalu. Sapa yang tak kenal tempat ni. Merupakan salah satu daerah pengeluar sayur-sayuran hijau yang segar.

Bulan Mac aritu aku berkesempatan untuk bercuti di sini. Tak sangka impian tuk tinggal beberapa hari dan menyedut udara segar akhirnya tercapai.Sebenarnya banyak tempat yang boleh dilawati bila kita berada di Kundasang. Kalau dulu ianya terkenal kerana di sini letaknya gunung yang tertinggi di Asia tapi kini semua itu telah berubah. Kundasang telah menjadi salah satu pusat pelancongan di Sabah.hidup Kundasang...tetiba kan.Sot!!

 Hari pertama.

Trip ni melibatkan LELO...First time bawa LELO jalan jauh.Cian ko...dah memang tugas pun kan.
Perjalanan yang memakan masa selama 6jam dari Tawau akhirnya selamat sampai ke destinasi.

on the way ke Mesilau
Sampai terus check ke homestay dah dah earlybird sekali tengok homestay tu under renovation so terpaksa la tukar ke homestay lain. Rehat kejap...santai-santai pastu terus round kawasan sekitar. Overexcited....dalam fikiran dah set tempat-tempat yang WAJIB pergi di sini.
 Kinabalu di sebalik kabus tebal
Gunung KINABALU

sayur-sayuran kehijauan
 jalan lengang
 amik kau orang gila duk tgh jalan


Sedar tak sedar hari pun dah petang so it's time to go back homestay...tapi sebelum tu pergi cari makan dulu takut malam nanti takda kedai makan yang buka. Dahla stok makanan pun tak beli.
Lepas makan terus balik Zzzzz....letih seharian berjalan.












No comments: