Followers

Google+ Followers

Sunday, February 9, 2014

Rojak

Story 1
2 minggu lepas ada la staf baru masuk kat tempat kitorang. Elok je datang, ada la sorang staf lelaki ni bagi salam...assalamuaikum...then budak baru ni jawab suami saya di belakang.gulppp....faham tak apa maksud dak baru tu? apa dia fikir kalau orang bagi salam tu orang nak mengurat ka. Agak agakla cik kak oi dah la ko datang kat tempat orang baru jak jejak kaki dah cakap macam tu. Amboi...kat adik tu. Padahal selama ni dengan kami staf lama memang selalu dia bagi salam kalau dengan aku konfem dia senyum. Kang dia bagi salam aku nak balas apa jadi senyum lagi afdal rasanya.Perkara biasa la kan dah nama pun keja sebumbung takkan nak berlagak tu kera sumbang namanya.

Bertitik noktah dari situ kitorang suma terus ada bad impression kat dak baru tu. Sampai ke petang kawan kawan aku sok sek sok sek mengata pasal dak baru tu. Sian kat ko baru sampai dah kena kata.

Story 2
Apa perasaan kamu bila kamu tanya satu hal yang orang tu boleh jawab tapi orang tu tanya kita semula apsal tak tanya kat kawan yang lagi satu. I was like eh kalau tak nak jawab sudey...bukan kena bayar pun kan. Kalau tak nak jawab abaikan jelah mesej aku tu. Ni dah balas pastu kata macam tu plak. Tetiba aku rasa macam menyesal gila aku tanya kat ko soalan tu. Soalan mudah yang sah sah ko boleh jawab.

Story 3
Baru lepas marah anak buah. Menggelegak lagi darah ni. Bukan apa drawing pad dia yang koyakkan pastu siap ugut kata kalau tak kena gam tak mau bawa esok. Aku apa lagi bengang la. Dah ko yang wat jadi macam tu yang ko melenting apsal. Rasa macam nak luku luku je. Nasib baik anak orang. Tetiba anak buah yang sorang lagi datang rumah bawa hawaian chicken pizza ada gak penyejuk hati aku opss silap...penyedap perut.

No comments: