Followers

Google+ Followers

Saturday, May 7, 2011

Pasar Malam Pasar Pilipin

Last week thursday dgn menaiki flight airasia aq telah selamat sampai ke Kota Kinabalu.ala dekat je kan tp berlagak nak jg naik flight.smpi kk trs amik taxi menuju ke asia city hotel.memang da wat early book siap bayar skali.check-in n g dinner.btw x byk kedai makan d sekitar hotel ni.pas makan terus blk n rehatkan mata.

Esokkan lps brunch trs g gaya street dgn niat nak cari hotel yg aq pernah duduk last yr.bila da jumpa, booking room trs g cari mall yang berdekatan.kaki melangkah mencari Centre Point ingatkan dr gaya street ni dekat rupanya jauh juga.jalan punya jalan smpi la kt CP ni...bru tersedar bak kena hantuk dgn batu rupanya Cp ni d belakang hotel asia city (hotel yg aq duk semalam) yg terletak d kg air.apa punya lembap la aq x tanya org hotel semalam mana letaknya CP ni.dr CP g ACH tuk check out n g check in kt Pantai Inn.pastu berjalan2 ke Pasar Pilipin.this is the place where outsider must visit when come to KK.WAJIB taw.oleh kerana da petang perut pun da berdangdut terus sumbatkan soto.makan dengan sopan walaupun sebenarnya lapar coz brunch td makan skit je.lauk x menyelerakan.

Dari restoran makan soto cuti mata di sekitar pasar malam d belakang pasar pilipin mata tertancap ke makanan laut yg siap d bakar.nyum...nyum....sgt menyelerakan.apa lagi rembat la sekor ikan kembung dan 3 ekor sotong.for ur info semasa pilih makanan ni baik tanya awal2 harga takut jg lepas makan masa nak bayar terkejut beruk mcm tersangkut tulang ikan d kerongkong.kejadian ni berlaku kt org yg makan d depan kami.bila selesai makan tanya harga makanan rupanya mahal.mcm yg sy makan ni ikan kembung (rm12/ekor) n 3 ekor sotong (rm10/cucuk).yang tu x masuk lagi latok rm1 dan nasi putih rm1.rasanya murah lg makan nasi campur lauk ayam/daging kan.tp serius memang mahal seafood d tmpt ni klu di fikirkan logiknya kerna d kawasan ni ada tmpt menjual ikan segar.so harga 2 kadang2 x reasonable la.nak makan hari2 konfem x sanggup.apapun rasanya tetap SEDAP.so harga kira belakang la.

ikan bakar

udang bakar

sotong bakar

piihan di tangan anda

menyelerakan*nyum*

p/s: kepada mereka yg ingin berkunjung ke KK jgn lupa datang ke PASAR MALAM di tepi PASAR PILIPIN k.jgn segan tuk bertanya harga setiap makanan yg dipilih.

2 comments:

Fatin Baharum said...

teringin nak pg kk. dah banyak baca dengar pasar malam sana, makanan sedap oke tak sana ?

btw, salam singgah.

latest entry : the convocation ♥

leen said...

makanan dia ok la.ada ikan bakar, sotong bakar n udang bakar.ada jg makanan lain mcm bakso.kira ok la.sedap n berbaloi dgn harga dia.
jomla dtg sabah fatin.