Followers

Google+ Followers

Thursday, August 11, 2011

Juadah berbuka puasa #1

Hello

Reader korang nak tau tak kemaren tak tau la setan mana yang merasuk diri ini sehingga kan makan tak hengat dunia.seyes.kat tempat keje beli gado-gado dan pulut.teringin nak makan gado gado.last makan masa kat Lahad Datu aritu tapi rasanya agak manis sikit.

So kemaren bila berbuka ingatkan nak makan gado-gado tapi lain pula jadinya.buka periuk nasi mak tak tanak nasi.yang ada pun sisa dari tengahari.pastu tengok lauk memang faveret ikan masak tomato dan sayur kangkung.apa lagi bila sampai time bebuka tepi tarik pinggan dan senduk nasi.pastu angkut segala lauk pauk masuk dalam bilik.tuk pengetahuan korang aku ni ada satu habit yang tak baik.makan kat bilik tapi bukan atas katil tau.bukan apa senang nak ber'online' sambil makan.

Waktu berbuka makan nasi dan lauk yang mak masak.gado-gado aku jeling jeling dari tepi je.pas dah melantak nasi terus tarik pinggan yang berisi gado gado.sambung makan tuk second round.perut aku ni memang perut lembu kot.boleh isi banyak benda kat dalam.bila dah habis makan gado gado terasa mata pun da berat.da set nak makan pulut sebelum tidur coz tak nak bangun sahur.memang itu la yang terjadi.dan semalam tidur ku tersangat la lena tanpa sebarang gangguan.syukur atas rezeki yang diberikan.






2 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

nyum3.....

sedappnya....

salam ramadhan dan salam ziarah...

Ain Atika Zailani said...

peerggg menangis tengok|!!